Вінському зв’язали руки, обставивши пролитвинівськими замами

p_18214Політичний аналітик Віталій Кулик пов`язує конфлікт прем’єра Юлії Тимошенко і міністра транспорту Йосипа Вінського, в першу чергу, з професійною діяльністю останнього.

«По-перше, Вінський намагався втручатися в діяльність структурних підрозділів, таких, наприклад, як «Укрзалізниця», не маючи ні стратегії, ні уявлення про специфіку функціонування цих підрозділів, створюючи тим самим значні проблеми в їхній роботі», - зазначає експерт.

Крім того, він нагадує, що одним із «досягнень» діяльності Вінського на посаді міністра транспорту є підвищення тарифів на перевезення. «Мінусів в йог роботі набагато більше, ніж плюсів, - додає Кулик. – Прикладом тому може бути те, що Україна практично втратила можливість оперативно добудувати канал Дунай-Чорне море; друге - ми так і не змогли закупити локомотиви і вагони вітчизняного виробництва для «Укрзалізниці», щоб забезпечити діяльність того самого Луганського заводу, який їх виробляє; третє – більшість структурних підрозділів Мінтрансу виявилися або корумпованими, тобто не організували ефективного управління і відповідно були на межі банкрутства, або завдяки бурхливій діяльності міністра ситуація там була паралізована і ці підрозділи були не ефективними».

Іншою складовою конфлікту, на погляд Кулика, може бути те, що Вінський, очевидно, бачив проблемність свого перебування на посаді, оскільки не міг повністю втручатися в діяльність тієї ж «Укрзалізниці», яка патронується Блоком Литвина. «Він розумів, що в разі утворення широкої коаліції, він буде першим на виліт із Кабміну. Критична точка дійшла межі – його просто обклали замами, котрі йому не підкорялися», - пояснює експерт.

Таким чином, політолог підсумовує, що Вінського фактично «виштовхнули» із Кабміну, і тепер його майбутнє пов’язане, в першу, чергу, із формуванням власного політичного іміджу. При цьому він не виключає, що Вінський може приєднається до ініціативи, яку зараз репрезентують Ніколаєнко і Барановський. «Вінський може стати «прапором», довкола якого можуть сконцентруватися антиморозівські, але соціалістичні або соціал-демократичні сили», - припускає Кулик.

Коментувати



Читайте також

Це майданчик, де розміщуються матеріали, які стосуються самореалізації людини, проблематики Суспільного Договору, принципів співволодіння та співуправління, Конституанти та творенню Республіки.

Ми у соцмережах

Напишіть нам

Контакти



Фото

Copyright 2012 ПОЛІТИКА+ © Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.