У намірах Литвина прослідковується тенденція до політичного торгу - Кулик

p_18383Володимир Литвин розраховує на преференції від Юлії Тимошенко після президентських виборів, зазначає політичний аналітик Віталій Кулик.

За словами експерта, можна говорити про те, що передвиборча кампанія Литвина почалася, однак, розуміючи, що вийти у другий тур йому очевидно не вдасться, він буде шантажувати Тимошенко, з вимогою отримати більше преференцій та розширити свої можливості в регіонах, а також прагнутиме досягнення певних стратегічних домовленостей на майбутнє. «Навряд чи Литвин зможе стати центром консолідації третіх сил, як він того прагне, тому тут, швидше, прослідковується тенденція до політичного торгу», - зазначає Кулик.

Прогнозуючи стратегію дій Голови ВР, експерт передбачає певні демарші, хоча в короткочасній перспективі, за його словами, вони не призведуть до розпаду коаліції. На його погляд, наголошуючи на можливості такого сценарію, сам Литвин може скористатися ним ближче до виборів і поставити питання про вихід свого блоку з коаліції, щоб не нести спільну відповідальність за прорахунки уряду під час другої та третьої хвилі кризи, які, за прогнозами експертів, припадатимуть на початок-середину осені.

У той же час, аналітик не виключає ситуації, що протиріччя між Литвином і Тимошенко зайдуть в глухий кут і він поставить питання про вихід свого блоку з коаліції, але це може статися лише тоді, якщо лідерка БЮТ відмовиться вести з ним діалог про преференції і домовленості після виборів.

Серед таких домовленостей, як пояснює Кулик, може бути участь Литвина у формуванні коаліції після виборів, розподіл пріоритетних областей між БЮТ і БЛ і забезпечення пакту про ненапад між ними, а також він намагатиметься посилити свою участь у якості гравця, присікаючи будь-які домовленості Тимошенко з іншими гравцями, у тому числі і з Партією регіонів.

При цьому експерт додає, що як кандидат у Президенти, Володимир Литвин працює на електоральному полі Арсенія Яценюка, Юлії Тимошенко, частково Віктора Януковича.

Коментувати



Читайте також

Це майданчик, де розміщуються матеріали, які стосуються самореалізації людини, проблематики Суспільного Договору, принципів співволодіння та співуправління, Конституанти та творенню Республіки.

Ми у соцмережах

Напишіть нам

Контакти



Фото

Copyright 2012 ПОЛІТИКА+ © Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.