Щоб залишитись при владі, Тимошенко ще раз спробує створити коаліцію з ПР після виборів

timoВиталий КУЛИК

У  Тимошенко не буває постійних союзників, у неї є тимчасові партнери, підкреслює політичний аналітик Віталій Кулик.За словами експерта, після провалу коаліції з Партією регіонів, подальшу свою стратегію вона будуватиме, виходячи з ситуації, що складеться після президентських виборів. «Якщо перемогу здобуде Віктор Янукович, то, безумовно, в першу чергу, мова йтиме про продовження співпраці з Партією регіонів і збереження себе при владі на посаді прем’єр-міністра. Тобто, Тимошенко намагатиметься сформувати коаліцію з біло-блакитними», - вважає він.

Разом із тим, Кулик відзначає, що говорити про те чи буде лідерка БЮТ більш гнучкою у наступному етапі переговорів зарано. На його погляд, все покаже перебіг президентської кампанії.

Саме тому, аналітик вважає, що робити прогноз щодо стратегії поведінки кожного з учасників перегонів до їх завершення недоцільно. «Варто дочекатися результату президентських виборів і подивитися наскільки вдасться новому президенту провести дострокові парламентські вибори. Адже такі вибори ставлять великий хрест на прем’єр-міністрі Тимошенко», - говорить він.

Саме відповідно до цього, як зазначає Кулик Тимошенко і будуватиме свої тактичні варіанти, одним з яких може бути внесення змін до Конституції вже після президентських виборів і об’єднання з регіонами.

http://www.gart.org.ua/?lang=ua&page_id=41&element_id=17901

Коментувати



Читайте також

Це майданчик, де розміщуються матеріали, які стосуються самореалізації людини, проблематики Суспільного Договору, принципів співволодіння та співуправління, Конституанти та творенню Республіки.

Ми у соцмережах

Напишіть нам

Контакти



Фото

Copyright 2012 ПОЛІТИКА+ © Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.