_MG_2816

Про що ми домоволяємося? Меморандум спільноти договору

19 січня 2019 року ряд інтелектуалів та громадських діячів підписали Меморандум Спільноти Договору, який зафіксував принципи та базові ідейні позиції майбутнього Суспільного Договору. Нова Конституція,…

МЕМОРАНДУМ ПІДПИСАНО, ПРОЕКТ СУСПІЛЬНОГО ДОГОВОРУ ОПУБЛІКОВАНО

Сергій Дацюк. УП. 21.01.2019 19 січня 2019 року було підписано Меморандум Спільноти Договору, що дозволило винести на громадське обговорення Проект Суспільного Договору. На цю подію…
_MG_2816

Про що ми домовляємося? Меморандум Спільноти Договору (відео)

19 січня 2019 року ряд інетелектуалів та громадських діячів підписали Меморандум Спільноти Договору, який зафіксував принципи та базові ідейні позиції майбутнього Суспільного Договору. Нова Конституція,…

Проект Суспільного договору і як приєднатися

Введення в договірні відносини Спільноти Договору

Ідея нового Суспільного Договору розроблялася декількома інтелектуальними групами в Україні після Майдану 2013-2014 років, як відповідь на неспроможність українського правлячого класу розірвати порочне коло зубожіння народу, корупції та деградації української держави.
Напередодні президентських виборів 2019 року розрізнені групи об’єдналися у Спільноту Договору. Спільна позиція щодо сенсу та принципів співжиття в Україні, змісту та організації співпраці щодо Суспільного договору учасники Спільноти Договору виклали у Меморандумі, відкритому для приєднання.

Приєднатися до обговорення і розробки Суспільного договору

Учасники Спільноти Договору погодились, про наступне:

1. Суспільний Договір започатковує Республіку, як спільну справу.
2. Суспільний Договір має натуралізований характер, тобто існує у вигляді тексту, який принципово відмінний від текстів Конституцій, законів, партійних програм і будь-яких текстів несолідарних ідеологій (ліберальної, комуністичної, націоналістичної, анархічної, тих чи інших релігій і т.д.).
3. Солідарність Республіки Україна понад усе. Суть солідарності Республіки Україна у тому, що члени Республіки дають узгоджену відповідь на питання «навіщо нам жити разом?».
4. Суспільний Договір має неюридичний характер протоправа. Тобто громадяни спочатку про щось домовляються і лише потім оформлюють досягнуті домовленості у правовій формі.
5. Суспільний Договір має неполітичний характер. Тобто учасники Суспільного Договору можуть укладати з будь-якими політичними силами та політичними лідерами будь-які угоди про співпрацю, але сам Суспільний Договір напрацьовується поза політикою.
6. Суспільний Договір має надконституційний характер. Це означає, що Суспільний Договір описує принципи, установки, орієнтири, стратегічні ресурси різного рівня колективностей (громад та республіки), а також ясно описує змістовні перспективи наявних колективностей, що виходять за межі змістовної моделі однієї Конституції.
7. Суспільний Договір має інституціоналізований процесний характер. З самого початку основою інституту — Спільноти Договору — стають ініціатори розробки Суспільного Договору. Ініціатори розробили Меморандум, щоб мати початковий варіант погодженого тексту, до якого можуть доєднатися інші учасники і тим самим стати членами Спільноту Договору.
8. Бути членом Спільноти Договору означає активними діями підтримувати процес розробки, просування, прийняття, впровадження Суспільного Договору в життя.
Також це означає можливість за підтриманої більшістю Спільноти Договору необхідності провести зміни тексту Суспільного Договору.
Лише члени Спільноти Договору можуть працювати над текстом Суспільного Договору, тобто змінювати та доповнювати цей текст. Причому ці дії не можуть суперечити духу та суті Меморандуму про Суспільний Договір.
9. Процес розробки, сам текст та процес можливих змін Суспільного Договору будується на основі принципових домовленостей. Це означає, що учасники розробки (змін) та погодження Суспільного Договору мають свої точки зору, ідеології, політичні позиції, але намагаються досягти згоди щодо засадничих принципів спільного життя.
Спільнота Договору виходить з установки на конструктивну роботу, на уникнення критиканства, на порозуміння на рівні принципів, з орієнтації на позитивну перспективу Республіки та на осмислену співпрацю у теперішньому з усіма такими ж конструктивними силами.
10. До Спільноти Договору може входити будь-хто, незалежно від етнічної приналежності, громадянства та віросповідання на етапі розробки Суспільного Договору

Текст Меморандуму спільноти договору і як приєднатися

Настали часи змін. Захиталися підвалини старого світового порядку. Проте люди в різних куточках Світу все частіше згадують про своє природнє право бути собою і мати…

Це майданчик, де розміщуються матеріали, які стосуються самореалізації людини, проблематики Суспільного Договору, принципів співволодіння та співуправління, Конституанти та творенню Республіки.

Ми у соцмережах

Напишіть нам

Контакти



Фото

Copyright 2012 ПОЛІТИКА+ © Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.