1000 осіб ЗАХИСТИЛИ своє право на ПРАЦЮ!

У вівторок 2 березня було скасовано рішення про приватизацію Житнього і Володимирського ринків, що дозволило зберегти близько тисячі робочих місць і товари за доступними цінами для киян. Дана акція стала безпрецедентною спільною перемогою незалежного профспілкового руху і непарламентських лівих. Практично всі члени профспілок Житнього та Володимирського ринків (близько 1000) пікетували столичну Київську міську раду і Адміністрацію президента України. Організатором акції виступила незалежна профспілка “Захист Праці”, до якої входять працівники. До заходу долучилися студентська профспілка “Пряма Дія” та активісти лівого руху. До пікетувальників вийшла Марина Ставнійчук - заступник голови Адміністрації президента. О 17-00 представники розпочали вирішальне пікетування під стінами Київради. На протязі години питання було вирішено повністю на користь народу - 111 із 120 депутатів з усіх (!!!) фракцій проголосували за скасування приватизації. Підтримали рішення навіть представники Блок Леоніда Черновецького, котрий ініціював приватизацію. “Народні обранці” потрапили у безвихідне становище - під натиском мас вони були змушені виконувати визначені законом обов’язки. Це підтверджують слова Секретаря Київради Олеся Довгого: “Рішення приймається з метою зняття соціальної напруги в суспільстві”.  Нагадаємо, що представники цього Блоку нав’язували людям іллюзії, що приватизація буде безпечною і не призведе до перепрофілювання площі. Однак кияни пам’ятають приклад Сінного ринку, який було знищено після продажу на аукціоні.

Нажаль, представників профспілок охорона не пропустила усередину сесійної зали. Рішення, прийняте 2 березня 2010 року, містило вимогу прибрати з програми приватизації на 2007-2010 роки обидва ринки, не змінювати профіль цих об’єктів, а також провести на протязі 30 днів комплексну перевірку їх господарської діяльності.

Перемогу сотні кияни відзначили гучним скандуванням гасла “Спасибі профспілкам!”

Варто відзначити, що цього разу в пікетуванні майже не брали участь політичні сили - мобілізація була забезпечена силами профспілок “Захист Праці”, “Пряма Дія” та лівих соціальних активістів. За словами, Олега Верника - Голови ЦК КМПС “Захист Праці”, подія є колосальним кроком уперед, який змусить тисячі людей праці побачити у профспілках реальний інструмент захисту прав.

Нагадаємо, що боротьбу проти приватизації профспілка розпочинала ще на весні 2008 року. На початку 2010 року влада повернулась до планів приватизації. Цьогорічна кампанія протидії хижим намірам прихватизаторів була розпочата 4 лютого 2010 року з акції протесту на Житньому ринку.

Незалежна профспілка “Захист Праці” закликає усіх громадян не миритися з несправедливістю, а переходити у рішучий самоорганізований наступ у боротьбі за свої права!

Солідарність проти влади капіталу!

До нових трудових перемог!

Джерело: “Хроніка самозахисту”

Коментувати



Читайте також

Це майданчик, де розміщуються матеріали, які стосуються самореалізації людини, проблематики Суспільного Договору, принципів співволодіння та співуправління, Конституанти та творенню Республіки.

Ми у соцмережах

Напишіть нам

Контакти



Фото

Copyright 2012 ПОЛІТИКА+ © Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.